Sponsorløb FAQ

Sponsorløb til fordel for CPC i Kirgisistan – FAQ

Det årlige sponsorløb, som Global Iværksætter på Rønde Efterskole arrangerer, er lige om hjørnet. Herunder kan du få svar på mange af de spørgsmål, du måtte have omkring løbet og sponsorering.

Hvad er sponsorløb på Rønde Efterskole? 

En times løb den 17. september på Rønde Efterskole, hvor alle 175 elever går eller løber i en time. Alle elever har forud for løbet fundet et antal sponsorer, som kan sponsorere deres løb med et engangsbeløb eller et beløb pr. km 

Hvad går pengene til?

Pengene går til organisationen Center for Protection of Children i Kirgisistan, som har været Rønde Efterskoles samarbejdspartner i 20 år. Organisationen driver et børnehjem, 2 dagscentre og arbejder for at forbedre udsatte børn og familiers levevilkår i Kirgisistans hovedstad, Bisjkek. Pengene går bl.a. til mad, så ca. 80 børn hver dag kan få et måltid varmt mad gratis på CPCs 2 dagscentre. Derudover går pengene til skolesager, tøj og aktiviteter for børnene på børnehjemmet og dagcentrene. 

Hvordan ved jeg, at pengene kommer det rigtige sted hen og ikke forsvinder til administration? 

Rønde Efterskole overfører pengene direkte fra Global Iværksætters konto til CPCs konto. Det koster ca. 200 kroner i overførselsgebyr den ene gang om året. CPC bliver auditeret flere gange årligt. Global Iværksætter besøger desuden CPC hvert år og ser, hvordan organisationen arbejder. Eleverne på linjen betaler selv billetten. Alle pengene fra sponsorløbet går derfor direkte til de børn, som har allermest brug for det. 

Hvordan finder jeg sponsorer?

Du tager fat i din familie, dine naboer og tidligere lærere – måske dine forældres arbejdspladser, og fortæller dem om projektet og spørger, om de ikke kunne tænke sig at støtte med et beløb pr. km eller et engangsbeløb. 

Hvordan betaler mine sponsorer?

Efter løbet opgøres det, hvor meget hver enkelt elev har løbet ind, og sponsorerne vil blive kontaktet af eleven. Pengene kan indbetales på Global Iværksætters Mobilepaynummer 37978. Husk at angive elevnavnet. 

Hvilke andre aktiviteter laver Global Iværksætter for at skaffe penge til CPC?

I Global Iværksætter-timerne står eleverne selv for at finde på pengeskabende projekter. Det kunne fx. være pantindsamling eller toastsalg. 

Hvor finder jeg mere information?

Du kan spørge en elev fra Global Iværksætter om både det praktiske og om projektet i Kirgisistan.
Vil dine sponsorer vide mere om Global Iværksætter eller om Center for Protection of Children, kan du finde information her:
https://rondeefterskole.dk/global-ivaerksaetter/
https://www.facebook.com/cpc.kyrgyzstan (CPCs facebookside, som dog er på russisk)
http://www.streetchild.ktnet.kg/index.php/en-us/ (CPCs hjemmeside, hvoraf nogle af siderne er oversat til engelsk)