Fodbold på Rønde Efterskole

Forbered dig på et sjovt efterskoleår med hård, vedholdende og udviklende fodboldtræning sammen med andre ambitiøse turneringsspillere. Så er du nemlig klar til fodboldlinjen, hvor bliver du en del af et godt kammeratskab, hvor holdet er stammen i både træningen, og når vi drager ud og deltager i lokale og landsdækkende turneringer.

Som holdspiller er det vigtigt, at du er motiveret for både at arbejde med din teknik, din fysik og ikke mindst din holdånd, som er bærende for holdets og din præstation. Læs videre om fodboldlinjen nedenfor

Lærerne på fodboldlinjen

På fodboldlinjen møder du to engagerede og ambitiøse fodboldlærere med baggrund fra superligaen til breddefodbold. Så du får rig mulighed for individuel træning og for at udvikle dit individuelle spil under de bedste forhold. For både Asger og Davit handler trænergerningen om at god fodboldtræning skaber  fede oplevelser.

Davit - fodboldlærer

Davit Devdariani

Med meritter som fodboldspiller i den danske Superliga for AGF, på det georgiske landhold og i den georgiske liga får du i Davit en træner med solid spilerfaring på topplan. Dertil kommer en bachelorgrad i fodboldcoaching og fysisk træning suppleret samt en UEFA B-licens. Du vil fra første dag på banen mærke Davits passion for fodbold og hans glæde ved at inspirere og videregive sin viden og sine erfaringer til dig og til resten holdet.

“Det er en fantastisk oplevelse at se, hvordan den enkelte spillere og hele holdet udvikler sig for øjnene af os gennem hele efterskoleåret.” Davit Devdariani, fodboldlærer på Rønde Efterskole siden 2016

Asger - fodboldlærer

Asger Søndergaard

Fodbold har altid  være en vigtig del af Asgers liv. Som 6-årig startede han til klubfodbold og rykkede som 13 årig videre til AGF og trænede og spillede her i 3 år. Herefter fortsatte Asger sit fodboldliv i Aalborg på Aab College, hvor han fik mulighed for at kombinere ungdomsuddannelse med at spille for AaB i nogle år. I 2009 rettede han så sit fokus på uddannelse og har siden spillet fodbold på et niveau, der i dag harmonerer med at være efterskolelærer. Asger har DBUs C2 trænerlicens og efteruddanner sig løbende.

“Hvis man har nogle ambitioner, må man være ærlig overfor sig selv og være villig til at lægge det arbejde i det, som det kræver for at nå sine mål.” Asger Søndergaard, fodboldlærer på Rønde Efterskole siden 2016

Træning

Træning

Du kommer til at træne fodbold udendørs 2-3 gange om ugen hele året på kunstgræsbane. I vinterhalvåret spiller vi både indendørs fodbold og futsal. I træningen på Rønde Efterskole arbejder vi mod målet om at blive en bedre og klogere fodboldspiller. For trænerne er målet altid at dygtiggøre spillerne i et pasningspil, som harmonerer med spilfilosofien, hvor vi gerne vil lære at spille flot fodbold inspireret af hold som Arsenal, Man City og Barcelona.

Derfor arbejder vi med at omsætte gode ideer og tanker til handling via mange pasningsøvelser, videoanalyse af egne kampe og taktisk undervisning med fokus på teorien om fodboldspillet.

Teknisk træning

I tråd med spilfilosofien arbejder vi altid med pasninger, driblinger og retningsbestemt tæmning mv. Hver træning starter med en omgang Rondo, hvor overblik, hurtige beslutning og præcise pasninger er i fokus og på den måde lægger vi træningen an med at styrke vores tekniske evner. Derudover laver vi alle mulige former for tekniske øvelser, såsom pasningsskabeloner, driblebaner, præcisionsbaner mv.

Taktisk træning

I træningens taktiske dimension udvikler du sammen med resten af holdet din spilforståelse. God spilforståelse styrker holdets samlede indsats. I den taktiske træning er spørgsmålet “hvorfor” afgørende. Vi skal vide, hvorfor vi gør, som vi gør, for at kunne lære af det. Ved hjælp af vores kampoptagelsessystem har vi mulighed for at genopleve alle vores kampe og derfor tage direkte eksempler fra kampe til træningen og omvendt. På den måde udvikler vi vores taktiske forståelse samtidig med, at det er en fantastisk mulighed at kunne se sig selv spille.

Styrke og udholdenhed

En del af træningen handler også om styrke og udholdenhed. En god fysik er afgørende for at kunne præstere optimalt en hel kamp både fysisk og mentalt.

Spilfilosofien motiverer

Afgørende for vores filosofi omkring fodboldspillet er, at vi insisterer på, at man med et eller to år på Rønde Efterskole kommer styrket herfra og med blod på tanden til at erobre nye græsbaner. Derfor er det vigtigt for os, at vi hele tiden tænker på vores spilsystem, da vi herved skaber mulighed for at lære noget nyt og dybere om fodboldspillet, som man kan tage med i værktøjskassen.

UEFA godkendt C1-træneruddannelse

På fodboldlinjen får du også redskaber til selv at prøve kræfter med trænergerningen i fremtiden. I samarbejde med DBU tilbyder vi C1-trænerkursus, som er første trin i den UEFA godkendte C-træneruddannelse målrettet børne- og ungdomstrænere. Kurset varer 4 x 3 timer, og du kan efterfølgende videreuddanne dig i din lokale klub. På trænerkurset får du masser af viden om, hvorfor vi træner, som vi gør, og det skaber et godt fundament for at udvikle dig til en mere intelligent og bedre fodboldspiller.

Linjefagsdage

I løbet af skoleåret er der flere gange indlagt hele dage – nogle gange flere dage i træk, hvor du laver aktiviteter sammen med fodboldlinjen. Her ryster vi hele fodboldtruppen sammen gennem en masse varieret fodboldtræning samt nogle sjove og hyggelige aktiviteter, med relation til fodbold.

I foråret holder vi ligeledes linjefagsdage, som foregår hjemme på Rønde Efterskole.

Stævner og turneringer

Ved siden af træningen kommer du selvfølgelig også til at spille en masse kampe. På Rønde Efterskole deltager vi i østjyske mesterskaber i udendørs fodbold, vi er med i skoleligaen, og vi deltager i kvalifikationsstævnet til DM i indefodbold for efterskoler. Og så planlægger og gennemfører vi også vores eget indefodboldstævne på Rønde Efterskole.

Nedenfor har vi samlet en liste over nogle af de aktiviteter, du kan komme til at deltage i.

Udendørsturneringer:

  • Skoleligaen, hvor vi møder andre skoler med fodboldlinje. Både efterskoler og folkeskoler. Der spilles 6 kampe i puljen og evt. knald eller fald kampe (drenge)
  • Efterskolernes pokalturnering, sept. (er gået videre til kvartfinalerne)
  • Djursligaen forår og efterår mod andre efterskoler
  • Efterskolernes kval. til ØM sidste weekend i september.
  • Derudover spiller vi Træningskampe mod HHX, de nærliggende efterskoler og privatskolen i Rønde.

Indendørsturneringer/stævner:

  • Trekantsturnering mod byens skoler midt nov.
  • Efterskolernes kvalstævne til DM i jan. Dato ukendt
  • Indendørsstævne på skolen, hvor eleverne er med til at arrangere stævnet mod andre efterskoler. Første weekend i dec.
  • Aftenstævne mod tidligere elevhold midt jan.
  • Futsalstævne på skolen midt marts.

Du skal have spændende valgfag

Udover fodbold som linjefag kan du have op til fire valgfag i dit ugeskema. Valgfagene vælges for 1/3 år ad gangen, så du har mulighed for at komme rundt i fagpaletten og prøve en masse nye ting af.

Læs mere om valgfag.

Lærerne på Fodboldlinjen

Asger Søndergaard
Asger Søndergaard

Asger er opvokset på en efterskole. og derfor har stærke værdier og holdninger til læring, pædagogik og uddannelse været med ham fra barnsben. Asger har været lærer på Rønde Efterskole siden 2016, og her bliver værdier og holdninger omsat til paksis. For Asger er det vigtig at give eleverne mod til at kaste sig ud i det, der er svært. Du kan læse Asgers lærerportræt her.

Davit
Davit Devdariani

Da en skade satte en stopper for Davit Devdarianis professionelle fodboldkarriere hos AGF, var han ikke i tvivl om, at han ønskede at give sin viden om fodboldspillet videre. På Rønde Efterskole er Davits kompetencer og færdigheder med til at danne grundlag for efterskoles solide og ambitiøse fodboldlinje. Samtidig er det enormt meningsfuldt for Davit at inddrage pædagogikken i fodboldspillet – faktisk ser han det som en nødvendighed. Du kan læse hele Davits lærerportræt her.

Dennis Høegh lærer på fodboldlinjen på Rønde Efterskole
Dennis Høegh

Efter en professionel fodboldkarriere er drømmen at undervise. Dennis kombinerer et kandidatstudie i Samfundsfag og Historie med trænerrollen på fodboldlinjen. Dennis ser formidling og dannelse som et af hans bedste værktøjer til at skabe dygtige fodboldspillere, der kan balancere interessen med et sundt ungdomsliv, hvor man behandler hinanden godt. “På en eller anden måde var jeg nok aldrig den bedste fodboldspiller, fordi jeg tænkte for meget over, hvordan mine holdkammerater havde det og mindre på, hvordan jeg fik en fod foran mine konkurrenter. Det har til gengæld lønnet sig i dag, hvor jeg har et stort ansvar som træner, der både skal have blik for det pædagogiske og psykologiske arbejde med spillerne.” 

Du kan læse hele Dennis’ lærerportræt her.

Vil du vide mere?