Friluftsliv

Elsker du kombinationen af action, fællesskab og oplevelser i naturen?

Linjefaget Friluftsliv er for dig, der elsker at være aktiv ude i naturen og i den friske luft. Måske er du fascineret af de muligheder for aktiviteter, som naturen byder på. Måske er du spejder eller FDF’er. Her er der plads til alle, der brænder for udfordringer, oplevelser og hygge med vennerne i det fri.

På Friluftsliv kommer du nemlig ud under åben himmel og prøver kræfter med mange aktiviteter i naturen. Vi tager dig med på en mange ture, hvor vi skal campe, arbejde sammen og sove i det fri.

På tur i Norge, Sverige og Danmark

På Friluftslinjen kommer du på tur med vennerne 10-12 gange i løbet af efterskoleåret. Nogle ture er med en enkelt overnatning, og andre er længere ture på 4-5 dage.

I efteråret tager vi på en fem-dages tur Norge, hvor vi skal campe, klatre på klipper og vandre i fjeldene. Som afslutning på Friluftslinjen tager vi også i maj måned på kanotur i Sverige med lejrslagning og aktiviteter i og omkring vandet.

På de kortere ture med en enkelt overnatning lærer du de nærliggende områder og ikke mindst naturskønne Nationalpark Mols Bjerge at kende. Du kommer til at kende gode shelter- og lejrpladser med rig mulighed for forskellige aktiviteter.

Den sidste tur er en egenfærdstur, som du kommer til at planlægge og gennemføre sammen med en mindre gruppe af dine kammerater. Det er jeres eget ansvar at planlægge transport, mad og overnatning, og I står selv for det hele – selvfølgelig med sparring og rådgivning fra lærerne.

Oplevelser med et sug i maven

Du bliver helt høj, når du laver din første grønlændervending i Kajak, når du besejrer din første klatrevæg med udhæng, eller når du suser ned ad bakken på mountainbike. Friluftslinjen byder nemlig også på aktiviteter i naturen, hvor du i trygge rammer udfordrer dine fysiske og mentale grænser.

Prøv kræfter med

KajakMountainbike
SvævebaneKæmpegynge
klatring i træPå væg og på klippe
KanoRebbaner
vinterbadningprimisauna
Kajak

Personlige færdigheder og samarbejde

Du kommer til at lære om, hvordan du indretter en god lejrplads, hvordan du gebærder dig i lejren og naturen og ikke mindst, hvordan du får noget lækkert at spise.

Derfor får du god inspiration til, hvordan du og kammeraterne forbereder jer godt til tur. Du lærer om pakning og vedligeholdelse af personligt og fælles udstyr, om gourmetmad over bål, om at finde læ for natten, om at klæde sig godt på i såvel tørt, varmt, vådt som koldt vejr og meget mere. Alt sammen er med til at gøre det sjovere at være på tur.

Samarbejde er grundlæggende for vores fantastiske oplevelser i naturen. Vi holder sammen og hjælper hinanden således, at den med de brede skuldre tager en ekstra sovepose i rygsækken, mens den med mentalt overskud holder humøret højt, når man sidder i regnvejr på 5. time. Derfor laver vi teambuilding og lærer noget om fx gruppedynamikker, så du bliver klogere på hvordan tillid, ansvar, selvværd og vedholdenhed påvirker både din og andres oplevelser af samarbejde.

Få 5 timers undervisning om ugen

Klatring, abseiling og sikring

Kano-, kajak- og tømmerflåde-
sejlads

Sne- og isaktiviteter i DK og Norge