Global Iværksætter – hjælpearbejde, klima og aktivisme

Rejs til Kirgisistan med linjefaget Global Iværksætter. Vi udvikler og gennemfører projekter, som samler penge ind til udsatte børn og unge. Efterskoleåret kulminerer med en rejse, hvor du oplever, den store forskel dit indsats gør. Endvidere har vi fokus på aktuel verdensviden, der skaber internationale og kulturelle spændinger.

Hvad er Global Iværksætter?

Global Iværksætter tager udgangspunkt i en rejse til Kirgisistan og projektarbejde, der skal samle penge ind til et kirgisisk børnehjem. Linjefaget er for dig, som vil gøre en forskel i verden!

Som Global Iværksætter vender du blikket ud mod de steder i verden, der er hårdest ramt af krig og fattigdom.

Du ser også indad mod det engagement og det initiativ, der vokser i dig for at handle og række hånden ud mod mennesker, der har brug for din hjælp.

Projektarbejde

I løbet af efterskoleåret samler du som Global Iværksætter penge ind gennem forskellige events. Disse event er du selv med til at udvikle og gennemføre fra A-Z. Pengene går ubeskåret til det kirgisiske børnehjem, hvor vi bor på rejsen.

Kirgisistan i Centralasien

Efterskoleåret kulminerer i en rejse til Kirgisistan – et glemt land præget af fattigdom og nød, men også en fantastisk og anderledes kultur, som du sjældent møder andre steder. Her vil du opleve, hvordan dine projekter gør en reel forskel for andre børn og unge.

Bliv klog på andre kulturer

Vi synes, det er spændende at se og opleve, hvordan andre mennesker verden over lever, og vi vil gerne have dig med!

Gennem spil og aktivitet går vi sammen på opdagelse i andre kulturer og diskuterer, hvad vi finder der. Hvorfor er vi ikke ens? Og hvad kan vi lære om os selv og andre i mødet?

Du får verdensviden

For at gøre noget i verden, så er det vigtigt at vide noget om den. Verden er et skævt sted, hvor nogen er rige, nogen er fattige, nogen er i krig og nogen lever i fred. Hvordan ser verden ud i forhold til alt det lige nu? Hvorfor er der kommet den forskel? Og hvordan kan vi gøre noget ved det? Alt det får du svar på som Global Iværksætter.

Lær at gøre en forskel

Vores viden om forskelle og uretfærdigheder i verden kalder på handling – så vi vil også gøre noget!

Som Global Iværksætter lærer du at få et pengeskabende projekt op at køre, med alt hvad det indebærer: Vi hjælper dig med at skabe idéer, med at få gjort dit projekt overskueligt og få det ført ud i livet. Vi lærer dig at sælge dit projekt til andre og at præsentere det så godt som muligt.

Alle pengene fra disse projekter går direkte til vores projekt i Kirgisistan. På den måde garanterer vi, at din tid på Global Iværksætter kommer til at betyde noget for andre mennesker i verden!

Kirgisistan – En rejse som sætter spor

Som Global Iværksætter får du sammen med resten af holdet en oplevelse ud over det sædvanlige: En rejse til et lille land, midt i bjergene, midt i Asien.

Her får du mulighed for at besøge og snakke med mennesker, der lever et helt andet liv, end de fleste af os kan forestille os.  Andre traditioner, andre vaner og en anden livsstil.

Turen til Kirgisistan vil sætte spor og ændre dit syn på, hvordan du selv lever, og sætte spørgsmålstegn ved meget af det, som synes helt normalt til daglig; En oplevelse for livet, som du aldrig kommer til at glemme.

Du skal have spændende valgfag

Alle elever skal vælge et af vore otte linjefag, som strækker sig over hele skoleåret. Du følger dit linjefag min. to eftermiddage om ugen (med undtagelse af Friluftsliv) og deltager i de aktiviteter, der knytter sig hertil.

Udover Global Iværksætter kan du i have op til fire valgfag i dit ugeskema. Valgfagene vælges for 1/3 skoleår ad gangen, så du har mulighed for at komme godt rundt i fagpaletten og prøve en masse nye ting af.

Læs mere om Rønde Efterskoles linjefag og valgfag.

Kombiner linjefag

Når du vælger linjefaget Global Iværksætter, har du mulighed for at kombinere med ét af vores andre linjefag, hvor undervisningen ikke ligger samtidig. På Global Iværksætter kan du kombinere med linjefagene Musik, BodyCross Fitness, Badminton og Fodbold.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om linjefaget Global Iværksætter eller om Rønde Efterskole, så kontakt os, bestil en brochure eller kom på besøg til en af vores mange besøgsarrangementer.

Lærere på Global Iværksætter

Tanja Refsing - Global Iværksætter
Tanja Refsing

Man kan ikke tage fejl af Tanjas engagement, når det kommer til Global Iværksætter – Det er her hendes hjerte ligger. Tanja har gennem mange år guidet sine elever gennem projekter på Global Iværksætter. Hun oplever gang på gang, at eleverne blomstrer, når de får ansvar for at gennemføre projekterne og de kan se at deres handlinger gør en forskel for andre. Du kan læse Tanjas lærerportræt her.

Dorte Thorhauge Christensen
Dorte Thorhauge

“For mig har kulturmøder og udsyn i verden altid været noget, der gav mit liv perspektiv og åbnede op for en masse spændende oplevelser. Jeg nyder at dele denne begejstring med eleverne  på Global Iværksætter og at se dem brænde for en sag og vokse med det ansvar de får givet, når de sætter projekter i søen.”

Vil du vide mere?