Global iværksætter

Vil du gøre en forskel?

• Du lærer en masse om dig selv og resten af verden
  • Du rejser med resten af linjefagsholdet til Kirgisistan, hvor du bor på et børnehjem i 8 dage og laver aktiviteter for og med børn i socialt udsatte familier hos organisationen Center for Protection of Children (CPC)
  • Du kommer til at stå for pengeskabende projekter og lærer noget om at lave kampagner
  • Du får et linjefag, hvor du kommer til at gøre en forskel

Global Iværksætter er et mangesidigt fag, som bl.a. indeholder:

Verdensviden – du får viden om Kirgisistan, Danmark og resten af verden, når vi arbejder med kultur og debatterer samfundsforhold og globale problemstillinger.

Fundraising og Projektarbejde – du lærer at planlægge og gennemføre projekter og arbejde med fundraising til fordel for humanitære formål. Gennem praktisk arbejde og viden om projektledelse og kampagner kommer du til at stå i spidsen for projekter både på skolen og lokalt i Rønde. Mange af projekterne vil have til formål at samle penge ind til CPC i Kirgisistan.

Frivilligt og socialt arbejde – du kommer til at  møde danske organisationer med mange frivillige, som arbejder med socialt arbejde i Danmark og udviklingsarbejde rundt omkring i verden.

Dannelse og samarbejde – du kommer til at lære dig selv og de andre på holdet rigtig godt at kende, både når vi diskuterer værdier og holdninger, og når vi skal samarbejde om at få projekter sat i søen.

Rejsen til Kirgisistan – du får dit liv sat i perspektiv, når du på rejsen til Kirgisistan møder organisationen CPC og deltager i deres arbejde blandt udsatte børn og familier i Kirgisistan. Du kommer ud og ser med egne øjne, hvad de penge, som du har arbejdet på at samle ind, kommer til at gå til.

Center for Protection of Children
Rønde Efterskole har haft det humanitære projekt Global Iværksætter i samarbejde med CPC i snart 15 år. CPC har desuden samarbejdet med både Folkekirkens Nødhjælp og Brot für die Welt. Pengene, som eleverne samler ind, går ubeskåret til organisationens arbejde med børnehjemsbørnene og aktiviteter for andre udsatte børn.

Du kan også blive Global Iværksætter

Drømmer du om at gøre en forskel? Både i Kirgisistan og på Rønde Efterskole? Og vil du gerne hjælpe andre mennesker til et bedre og mere værdigt liv? Så er linjefaget lige noget for dig! Vi arbejder i timerne både praktisk og teoretisk, med indsamling og planlægning af rejsen.

5 ugentlige lektioner + linjefagstur i september + rejsen til Kirgisistan

Du skal være indstillet på, at der kan være afvikling af projekter på nogle hverdagsaftener og enkelte dage i et par weekender i løbet af skoleåret.

Merudgifter for elever, der vælger Global Iværksætter-linjen, er 5000 kr. for skoleåret 2018/19, som dækker en del af rejseudgifterne til Kirgisistan.

Få 5 timers undervisning om ugen

Du tager med til Kirgisistan i 8 dage og arbejder blandt gadebørn

Du bliver dygtig til bl.a. projektledelse og fundraising

Du lærer en masse om dig selv og resten af verden