Kort om Søren

Navn: Søren Stagis Petersen.
Alder: 42.
Bopæl: Rønde, skilt og har to dejlige børn på 7 og 11 år.
Fritidsinteresser: Spiller i forskellige bands til fester og nyder sin sejlbåd, der ligger i Nappedam Bådelaug. Søren deltager gerne i alle former for boldspil.
Anciennitet: 10 år på Rønde Efterskole og 15 år i alt som efterskolelærer.
Uddannelse: Har blandt andet læst musik på Aalborg Universitet.
Underviser i: Musik, tysk, engelsk og Sawubona South Africa.

Mand med keyboard

Her kommer man ikke sovende til tingene – og det betaler sig!

I år har Søren, der blandt andet underviser på Musiklinjen, haft ti års jubilæum som efterskolelærer, men selvom han er ved at være gammel i gårde, er ambitionerne og engagementet kun vokset. 

Når man lige møder Søren, så skal man spidse ører – det går nemlig stærkt, og han har typisk travlt med at fortælle om en ny gadget, et lækkert stykke musik eller noget helt tredje mellem himmel og jord. Han er nemlig en passioneret mand, hvis glæde og passion smitter af. 

Verden ville blive et kedeligt sted uden nørderne

Passion er centralt for Sørens virke som lærer, da han mener, at en stor del af den inspiration, som eleverne får, udspringer af passion. Han hylder nørderne og er slet ikke i tvivl om, at verden ville blive et kedeligt sted uden dem. “Nørder er ofte noget, man forbinder med noget negativt, men for mig betyder det, at man går op i noget og brænder for det. Det er fedt.” Passion og nørderi er for ham to uadskillelige ting, der betyder, at man gerne vil blive god til noget. Gennem undervisningen opfordrer Søren eleverne til at nørde, og han elsker at høre begejstringen, når eleverne fortæller om en passion – om det er musik, badminton eller anime tegninger er underordnet. Det er inspirerende og fascinerende. 

På Rønde Efterskole får man lov til at være et ungt menneske

Det var på ingen måde en tilfældighed at Søren for ti år siden endte på Rønde Efterskole, da han sætter sig godt ind i sagerne. Han siger “Rønde Efterskole havde et godt ry, og jeg blev tiltrukket af den brede skole.” Netop alsidigheden på efterskolen er noget af det, som Søren stadig fremhæver, da han mener, at eleverne har brug for at prøve sig selv af på flere forskellige måder. “Det er rart at vide, at når eleverne tager herfra, så har de lært noget nyt om sig selv, kastet en masse bolde op i luften og har fået lov til at være et ungt menneske, der ikke altid ved, hvad det vil.” Når man spørger ham om, hvad Rønde Efterskole kan, så er han ikke i tvivl: “Vi er gode til at arbejde med relationer, og jeg oplever, at mange elever tager hjem med stærke bånd til det her sted. Min erfaring viser mig, at vi er gode til at ruste eleverne til et godt liv med udgangspunkt i den brede skole, og at de ikke bliver snævertsynede i forhold til, hvad fremtiden kan byde på.” 

Rigtig meget kan lade sig gøre, hvis man bruger tid på det

Søren er stor tilhænger af det gamle ordsprog “Øvelse gør mester”, da han mener, at det har stor værdi i vores hurtige og omskiftelige verden. “Når eleverne øver sig, kan det trække tænder ud, og nogle af dem bliver klart udfordret på deres tålmodighed, men når de f.eks knækker koden til et stykke musik, så er det det hele værd. Det er en uvurderlig livslektie at få med videre, når man ved, at rigtig meget kan lade sig gøre, hvis man bruger tid på det. Forståelsen af at man må prioritere at øve sig for at noget lykkes og ikke give op, når det er svært. Har man fået det med fra efterskolelivet, så står rigtig mange døre åbne i fremtiden.” 

Det betyder ikke at det ikke skal være sjovt

Selvom man skal investere tid og noget af sig selv, så betyder det ikke, at eleverne ikke skal have det sjovt. “Vi leger rigtig meget i musiklokalet og bliver begejstrede for små fremskridt. Det skal være sjovt, og gennem legen finder vi kompetencer og forbedrer vores færdigheder. Jeg bliver selv let begejstret og derfor er det nok helt naturligt at være spørgende og nysgerrig overfor eleverne. En dygtig musiker er altid i bevægelse fremad og man må ikke gå i stå.” Sådan siger Søren, når han fortæller om, hvad det kræver at undervise. Det er nemlig ikke noget man kommer sovende til og præcis som eleverne så øver Søren sig hele tiden og det betaler sig.  

Har du lyst til at møde Søren?

Så kan du tilmelde dig og læse mere om årets Musikcamp for 11-15 årige her

Læs mere om linjefaget Musik her