Legepladsbygning, syning og skole i Kirgisistan

Global Iværksætter dag 2

Hej fra Kirgisistan
Vi har nu oplevet to kulturelle døgn i Kirgisistan. Vi synes, det er utrolig hyggeligt at være her. Børnene på børnehjemmet er meget i mødekommende og er ikke bange for at lære fra sig. Sebastian, Jens og Søren er i fuld gang med at kommunikere med de kirgisiske børn.
I dag, torsdag har vi i de tre grupper lavet noget fælles og opdelt. Det vi blandt andet leget og spillet (badminton og fodbold) i haven med børnene på børnehjemmet.

Gruppe 1 har blandt andet lavet en legeplads til nogle børn i landsby lidt uden for hovedstaden, Bishkek. De takkede mange gange og ønskede ikke vores hjælp, men de fik dog lov at hjælpe til. De blev også inviteret hjem til borgmesteren, som var en meget stor oplevelse.

Gruppe 2 har været i skole og lærte at sy. Børnene var overraskende gode til at sy, og de var gode til at lære fra sig. De har også lavet trylledej med børnene på børnehjemmet og leget ”Banke banke Bøf”. Det var en succes blandt børnene.

Gruppe 3 har i dag været ude fra børnehjemmet i udkanten af Bishkek. De har oplevet en skoletime i en helt almindelig folkeskole i Kirgisistan, hvor de har leget og blev undervist på kirgisisk. Derudover tog de ud på et dagscenter i Bishkek. Børnene var smilende og glade for at se os, og selvom dagen bestod af undervisning og skole, har det stadig været en oplevelsesrig dag. Til slut besøgte de 3 udfordrede familier i slummen. Det var en stor kulturel oplevelse, og har helt klart haft en stor indflydelse på deres tanker.

Vi synes de 2 døgn i Kirgisistan har været oplevelsesrige og kulturelle. Vi ser frem til 6 døgn mere i det kirgisiske.
Hilsen fra PR, Emma Sofie Bennetzen og Marie Tranum