Linjefagsdage

I sidste uge har der været linjefagsdage. Her er et blik ind i, hvad linjerne har brugt dagene på.

Global Iværksætter: Global Iværksætter tager til København i frivillighedens tegn. Turen kommer til at runde “Ungdommens Folkemøde”, hvor frivillige organisationer fortæller og laver aktiviteter om deres arbejde. Eleverne kommer også til at bevæge sig rundt i byen selv, for at besøge alle de steder, der hjælper, hvor de kan, og en tidligere narkoman fortæller om sit liv i det Danmark, vi ikke ser så tit. Fredag skal de selv være frivillige og hjælpe med at uddele “Verdens Bedste Nyheder” i centrum af København til glade morgen- cyklister. 

Friluft: Vi drager af sted med bus fra Rønde onsdag morgen med ankomst til Kilefjorden onsdag eftermiddag. Torsdag skal vi klatre og rappelle ved Kilefjorden ca. 1 time nord for Kristiansand. Torsdag eftermiddag kører vi til et fjeldområde ved Lysefjorden, hvor vi ankommer hen på aftenen. Fredag, lørdag og søndag skal vi på vandretur i fjeldområdet, hvor vi blandt andet skal opleve Kjeragbolten, hvis vejret tillader det. Søndag formiddag kører vi mod færgen og sejler hjem med ankomst til Rønde søndag aften. 

Kreativt Design: Kreativt Design drager på linjetur til Silkeborg tirsdag til torsdag i næste uge. Programmet er ikke helt på plads endnu, men det ligger fast, at vi skal besøge Jorn-museet og lave lys-tegninger – og så på rundtur i byen, lave street-art med gadekridt, måske sejle en dejlig tur med hjuldamper og forhåbentlig på et hyggeligt besøg i en garnbutik, der holder hækle-café. Fredag arbejder vi hjemme på skolen. 

Fodbold: Vi skal på fodboldlinjen på tur til Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole. På denne tur skal vi rystes endnu mere sammen, end vi allerede er. Drengene er allerede godt i gang med at forstå vores koncept omkring fodboldspillet, men turen bliver en intensiveret omgang af dette gennem mange træningspas, teoriundervisning og kampe. Derudover vil vi på turen have en spillersamtale med hver spiller ift. motivation, styrker, forbedringer og meget mere. Men for at alt dette kan lade sig gøre, så skal der være godt spækket med højt humør, sjove indslag og masse glæde – det vil vi gøre vores bedste for at skabe rammer for. 

Musik: Til linjefagsdagene i musik skal vi dykke ned i musikkens verden. Det gør vi igennem sammenspil og et par ture til Århus festuge, hvor vi skal have nogle musikalske oplevelser, der kan åbne vores horisonter. Ud over sammenspil bruger vi også tid på at arbejde os ned i akkordlære og på at få en styrket pulsfornemmelse gennem dans og sang. Hvis alt lykkes, vil vi fredag lave en lille koncert for de elever, der er på skolen. 

Badminton: For badmintonlinjen er det altoverskyggende tema for linjefagsdagene at lære hinanden bedre at kende. Det skal vi bl.a. ved at have træningspas i hallerne med forskelligt fokus og i forskellige konstellationer. Vi skal arbejde med teambuilding og mentaltræning, og så skal vi også have tid til at snakke og hygge på kryds og tværs. Derudover, så skal vi også være værter for vores venner fra Strib Idrætsefterskole, som kommer og spiller holdkampe mod os, og vi får besøg af vores fysioterapeut, som kommer for at snakke om skadesforebyggende træning mv. Det bliver to døgn med masser af fjerbold og aktivitet, så mon ikke det bliver nogle trætte elever, som kommer hjem på weekend. Vi glæder os i hvert tilfælde til nogle gode dage i hallen. 

BodyCross Fitness: Onsdag, torsdag og fredag får vi muligheden for at fordybe os i træningens mange muligheder. Onsdag står den på adventure i og omkring Rønde. Torsdag tager vi på tur til Idrætshøjskolen Viborg, hvor vi skal prøve kræfter med spinning, TRX, springgymnastik og vandaktiviteter i svømmehallen. Fredag står den på wellness, hvor vi skal prøve yoga og mindfulness ved Kalø Slotsruin. Vi skal fordybe os i forskellige træningsformer, vi skal udfordre os selv og hinanden samt lære hinanden endnu bedre at kende. Vi glæder os hammer meget 🙂 

Spiludvikling: Med base på skolen skal vi i linjefagsdagene prøve at programmere på forskellige platforme. Vi skal bl.a. forsøge os med at lave små apps til Android og arbejde lidt med C# kundskaber. Vi har lavet en aftale med GameIT College i Grenå, hvor vi skal på besøg for at få en rundvisning. Samtidigt vil vi besøge Davids (spiludviklingslærer) firma og snakke med dem om, hvad de laver, og mon ikke også vi får tid til at game lidt.