Musiklinjen på Rønde Efterskole

Musiklinjen er for dig, der gerne vil spille en masse musik. Måske kan du allerede spille et eller flere instrumenter. Måske er du nybegynder. Eller måske kan du bare rigtig godt lide at bruge stemmen og synge. Her er der plads til alle, der har lyst til at udvikle sig musikalsk og lære mere om musikkens forunderlige verden.

Sammenspil

Sammenspil er en af grundpillerne på musiklinjen. Sammen med lærerne og de andre elever spiller du de fedeste numre fra både dengang og nu. Vi tager udgangspunkt i den almindelige rytmegruppe – trommer, bas, guitar og klaver og kobler sang og evt. andre instrumenter på, som du eller de andre elever mestrer.

Vi stifter bekendtskab med både danske og udenlandske kunstnere og mange forskellige musikgenrer som pop, rock, soul, funk, blues og der hvor lysten driver os hen. Vi øver os i at lytte, koordinere og arbejde sammen i bandet, og vi arbejder med dynamik og performance.

Musikken bringer os sammen

Musik er en vigtig del af fællesskabet på Rønde Efterskole. Musik vækker følelser og er med til at forstærke de oplevelser, der binder os sammen. Du får derfor også værktøjer til selv at kunne tage initiativ til at skabe og spille musik sammen med andre og for andre. Du vil for eksempel lære om akkorder og deres funktioner samt stifte bekendtskab med rytmer og noder.

Koncerter og events

Det er så fedt og givende at dele sin musik med andre. Det kommer du og dit band til ved en række forskellige begivenheder henover efterskoleåret. Det kan fx være i forbindelse Efterskolernes dag, forskellige fester på skolen, forårskoncert m.m. En stor tilbagevendende begivenhed er den årlige musical, hvor alle efterskolens elever er i sving. Sammen med de andre elever på musiklinjen, er du med til at skabe det musikalske fundament, der bærer musicalen. Tidligere år har vi blandt andet opsat musicals som Abba, Skatteøen, Atlantis, Midt om Natten og mange mange flere.

Komponist og sangskriver

Du kommer også til at prøve kræfter med at lave din egen musik. At lave god musik er langt hen ad vejen et håndværk der kan læres. Du får værktøjer til at lave en god komposition og med effektiv hjælp og sparring fra kammerater og lærere står du pludselig med en melodi og en tekst, som du selv har lavet og er stolt af.
Musikken og sangen indspiller vi og gør det klar til deling på blandt andet Soundcloud.

Tænk om det bliver dig der laver årets #1 hit på Rønde Efterskole?

Linjefagsdage

To gange om året holder vi linjefagsdage, henholdsvis tre og to dage, hvor der er fuld knald på musikalske oplevelser. På linjefagsdagene bruger vi masser af tid til at spille og øve os og få det hele til at svinge. Men der er også god tid til, at vi kan hygge os med musikquiz eller indspilninger. Det er endvidere fast tradition, at vi tager til Aarhus og besøger et spillested, som fx Voxhall eller Train. Gennem årene har vi blandt andet været til koncerter med Tina Dickow, Pink Floyd Project, Vocal Line, Kris Hermann, Go Go Berlin og mange flere.

Med musik linjen, vil du komme til at spille til:

• Mini-koncert i forbindelse med linjefagsdagene
  • Efterskolernes dag
  • Adventsgudstjeneste
  • Skolens julefest
  • Forårskoncert
  • Musik-café-arrangementer

Andre aktiviteter, hvor du kan udøve din musik:

• Årets musical
  • Valgfags guitarundervisning
  • Valgfags klaverundervisning
  • Valgfags Band-sammenspil
  • Sangtime

Linjefagsdage:

• Efteråret – med en tur ud af huset
  • Forår – Vi skriver og indspiller sange.

Få 6 timers undervisning om ugen

Musikteori, der giver dig springbrættet til egen videreudvikling

Produktion og indspilning af dit eget musik

Koncerter i løbet af året for at mærke hvordan det føles i praksis

Søren Petersen
“Musik har altid fyldt meget i mit liv – lige fra den tidlige barndom hvor det at spille musik blev åbningen til en fantastisk verden som jeg ikke siden dengang har haft lyst til at være foruden. Lige omkring 9.-10. klasse opdagede jeg et nyt aspekt, nemlig sammenspil. Det at spille i et band var den vildeste oplevelse. Det betød så meget at jeg den dag i dag stadig er aktiv musiker i forskellige bands, både som guitarist og på klaver/synthesizer – og jeg elsker det. Jeg elsker fornemmelsen af at være en del af et sammenspil, og jeg elsker at spille for andre mennesker.
Det er vigtigt for mig at dele ud af min begejstring for musik; at få andre unge til at opdage nye sider musikken. Der er så meget godt gemt i den verden. Jeg elsker at lave sammenspil, at kræse for detaljerne og give eleverne fornemmelsen af at være en del af en helhed. Nogle elever kan også lide at dykke ned i teorien, og det er så fedt at mærke elever der pludselig forstår alt det som de har fået vist igennem youtube-videoer. Essensen af undervisningen på musiklinjen er når eleverne begynder at kunne arbejde mere og mere selvstændigt med flere sider af musikken. Og det er altid en stor oplevelse når en elev finder et musikalsk ståsted, og får inspiration til at dykke videre ned i musikken efterfølgende.”
Søren PetersenUnderviser på Musiklinjen og guitarundervisning

Følg os på Instagram

Drengene på dansegulvet #re1718 #røndeefterskole
Mere galla - det er fedt! #galla #efterskolelivet #re1718 #røndeefterskole