Er du vild med musik?

Musiklinjen på Rønde Efterskole er linjen for dig, som er seriøs omkring musikken. På musiklinjen får du et godt indblik i musikkens mange facetter, samt brugbare værktøjer til fremtidig brug i musikkens verden.

På musiklinjen får du:

• 6 ugentlige undervisingstimer
  • Musikteori, der giver dig springbrættet til egen videreudvikling
  • Rytmelære og samspil
  • Koncerter i løbet af året for at mærke hvordan det føles i praksis
  • Indspilning af CD
  • Undervisning af engagerede og passionerede musiklærere

Musiklinjen er for dig som ønsker at dyrke musikken med alt, hvad dette indebærer. Det vil være en hjælp, men ikke en betingelse, hvis du i forvejen kan spille et instrument.

På musiklinjen vil du opleve:

• At få forbedret dine musikalske færdigheder
  • At din musikalitet bliver taget seriøst
  • At få udvidet og udfordret din musikalske forståelse
  • At spille koncerter

Musiklinjen indeholder:

Band – Sammenspil og rotation

Sammenspilsdelen vil være den del, der bruges mest tid på. Her får du plads til at bruge dit instrument sammen med andre, og få det til at gå op i en højere enhed. Nogle gange vil vi lave rotation, hvilket betyder, at man kommer til at spille på et instrument, man måske ikke er så vant til. Derved opnår man et indblik i andre instrumenters funktion i en sammenspilssituation.

Musikteori

Teorien er vigtig. Har man teorien på plads, giver det et væld af muligheder for videreudvikling på egen hånd. Desuden kræver det en del teoretisk indsigt, hvis man ønsker en musisk uddannelse. Teori indebærer f.eks. nodelære, akkordlære, rytmelære og musikhistorie. Sidstnævnte vil ofte bruges i forbindelse med sammenspil. Hvilke principper gælder f.eks. ved motown-stilen, og hvad er vigtigt når man vil spille funk osv.

Koncerter

I løbet af året vil der være forskellige events, hvor vi skal spille med. Det giver god træning at komme ud med musikken fra øvelokalet og mærke, hvordan det fungerer i praksis. Op til koncerter kan der sagtens forekomme ekstra “øvere” på forskellige tidspunkter.

Musikelever indspiller CD

Kort før sommerferien skrev og spillede skolens musikelever 4 numre som blev professionelt optaget og mixet til en CD udgivelse. Vi har her fornøjelsen at præsentere 4 smagsprøver fra musiklivet på Rønde Efterskole:

1. Don’t come crying on my shoulder

2. Electric Elephant

3. Card-house

4. When you’re dead and gone

Klik på et nummer for at afspille/pause. Højreklik og vælg “Gem destination som…” for at gemme musikken på din computer.

Få 6 timers undervisning om ugen

Musikteori, der giver dig springbrættet til egen videreudvikling

Indspilning af dit eget album

Koncerter i løbet af året for at mærke hvordan det føles i praksis