Maria Leth læringsstile

Hvordan lærer du bedst?

Når vi taler om læring, så lægger efterskolelærer Maria Leth, ansigtet i alvorlige folder. Læring er nemlig en af de ting, der ligger hende meget på sinde. Viden om læringsstile et afgørende redskab, som hun kan give eleverne med videre i livet. En forståelse for, hvordan man lærer bedst, kan være en forudsætning for at lykkes med en fremtidig uddannelse.

Skolen lukker ned i 14 dage

Vi følger myndighedernes anbefaling og lukker skolen ned i 14 dage, for at begrænse smitten af Corona-virus. Det er vi virkelig kede af, for vi ved at efterskolen er elevernes hjem. Eleverne kommer til at savne hinanden og vi kommer til at savne dem.

Vi kan være helte for hinanden

Hele skolen var i går til ungdomsgudstjeneste i Bregnet Kirke. Alle elever i 10. klasse havde til fredagsfag i sidste uge været med til at gøre klar til gudstjenesten. Alle havde deres lille andel i gudstjenesten som handlede om helte.

Tak for besøget til ‘Nye elevers dag’

I fredags havde vi inviteret elevhold 20/21 til 'Nye elevers dag'. Her var det muligt at få sat navne og ansigter, på kammeraterne der starter på efterskolen til august. Alle elever fik også en forsmag på det valgte linjefag, mens forældre mødtes og fik en kort introduktion til det at have børn på efterskole.
Asger Søndergaard

“Her går vi sammen ud på gyngende grund, og jeg går forrest. Vi lærer nemlig ikke, når vi ikke tør kaste os ud i noget, der er svært”

Når eleverne rejser hjem efter et år eller to på efterskole, tager de nogle ting med i kistebænken, der hverken kan måles eller vejes. Det kan være en forståelse for sig selv, sit ophav, at handlinger har konsekvenser, og at man skal arbejde for at opnå sine drømme. De går nemlig ikke i opfyldelse af sig selv

Kvalificeret til Inde-DM for efterskoler

I går har fodboldlinjen været på en af skoleårets højdepunkter - kvalifikation til “Inde DM”. Med en masse gode fodboldspillere var forventningerne fra trænerne høje, og heldigvis blev de indfriet.

På Rønde Efterskole er kontaktgrupperne inddelt i grupper på 8-12 drenge eller piger. Hver kontaktgruppe har en søskendekontaktgruppe, hvor det jævnligt er muligt at lave ting sammen. Det kan både bære snakke om hverdagens små og store udfordringer, lege, øvelser og spil - eller man kan bage.
Boe Larsen

“Du har ikke noget at gøre på en efterskole, hvis du ikke er en positiv voksen”

Boe Larsen, der underviser i kristendom, fredagsfag, dansk og basket, er ikke en efterskolelærer, som gør et stort nummer ud af sig selv. Han bevæger sig rundt på efterskolen med rolige, vante og stabile skridt, der på sin vis afspejler hans personlighed. Man ved nemlig altid, hvor man har ham, og det er rart, når eleverne vil tale privat eller sygemeldes.

Primisauna og vinterbadning

Friluftsholdet tog i går en tur til Følle Strand. Med havde de masser af brænde, snor og rafter. Ved stranden blev der tændt et stort bål og fundet store sten, som blev lagt i bålet.
Skitur 2020

Video fra alle dagene på skituren 2020

En fantastisk uge på ski er ved at være slut og eleverne er på vej hjem. Vi har nydt hinandens selskab, sjove indslag og stunts på pisterne. Her får I alle videoerne fra dag 1-4.