Boe Larsen

“Du har ikke noget at gøre på en efterskole, hvis du ikke er en positiv voksen”

Boe Larsen, der underviser i kristendom, fredagsfag, dansk og basket, er ikke en efterskolelærer, som gør et stort nummer ud af sig selv. Han bevæger sig rundt på efterskolen med rolige, vante og stabile skridt, der på sin vis afspejler hans personlighed. Man ved nemlig altid, hvor man har ham, og det er rart, når eleverne vil tale privat eller sygemeldes.
Skitur 2020

Video fra alle dagene på skituren 2020

En fantastisk uge på ski er ved at være slut og eleverne er på vej hjem. Vi har nydt hinandens selskab, sjove indslag og stunts på pisterne. Her får I alle videoerne fra dag 1-4.

Sidste dag på skituren

Den sidste dag i på skituren er blevet nydt - også selvom der skulle gøres en smule rent. Den sidste dag bød på perfekt skivejr: Vindstille og klar frost. Det har været muligt at stå på ski fra kl. 10-20, og mange har rykket sig rigtig langt.

Første dag på alpinskiene

Skituren er i fuld gang - de to første dage har været i langrendsløjperne og i dag skulle alpinskiene så luftes på bakkerne ved Gaustablikk.

Juleafslutning for hele skolen

I går var sidste aften på efterskolen inden juleferien. Det blev fejret med julefest. Musiklinjen gav koncert med masser af god julemusik - afsluttet med en alternativ juleversion af 'Last Christmas' udsat for 'klassiske skoleinstrumenter'. Efter koncerten havde elever fra juleudvalget arrangeret quiz og pakkeleg.
Helle Rosholm

“Eleverne skal opleve den der ‘hvad-rager-det-mig-faktor’”

Helle Rosholm, der underviser i dansk, engelsk og billedkunst er meget klar i spyttet, når man spørger hende, hvad der udgør en god undervisning. “Alt, hvad vi laver, skal have en hvad-rager-det-mig-faktor. Arbejder vi f.eks. med racismens historie i USA, så skal jeg som lærer formå at gøre det vedkommende for eleverne og deres hverdag. Det er sådan, at vi skaber det bedste grundlag for læring.”
Mand med keyboard

Her kommer man ikke sovende til tingene - og det betaler sig!

I år har Søren, der blandt andet underviser på Musiklinjen, haft ti års jubilæum som efterskolelærer, men selvom han er ved at være gammel i gårde, er ambitionerne og engagementet kun vokset.
På Rønde Efterskole skal du nok finde noget du er god til

“Her skal du nok finde noget, du er god til”

Kristian Sørig er ny deltidsunderviser på badmintonlinjen og i fredagsfag. Han er startet op i skoleåret 2019/2020, men han føler sig allerede som en del af lærerstaben. Han er 30 år gammel og bor på Århus Ø med sin kæreste Ida og deres fem måneder gamle søn Carl. Kristian er en garvet badmintonspiller, der kender spillets regler ud og ind, men fra dette skoleår betræder han også klasselokalernes gulve som underviser i fredagsfag. Og hvordan kom han så dertil?
Drengene fra Rønde Efterskole vinder Østjysk Mesterskab

I lørdags var fodboldlinjen på tur til Grenå, hvor det stod på Østjysk Mesterskab for efterskoler. For linjens næstbedste var det en dag, der stod på masse smil, grin og hygge, dog var resultaterne ikke helt som ønsket. Men det var nogle glade drenge, der efter deres kampe kunne følge 1.holdet.
Kreativt Design på Rønde Efterskole

Om den kreative proces, gangster slangen og hyggen på Kreativt design

Vi har været en tur forbi linjefaget Kreativt design, hvor pigerne fortalte om og viste deres flotte designs frem. Når man kommer ind i lokalet, bliver man omhyllet af hygge og god stemning. Nogle af eleverne sidder i en gammel sofa, der lyser op de steder, hvor nogen har lavet lapper af strik. Andre sidder omkring, det store bord, hvor koncentrationen er høj, mens der alligevel bliver snakket med sidemanden.