På Rønde Efterskole skal du nok finde noget du er god til

“Her skal du nok finde noget, du er god til”

Kristian Sørig er ny deltidsunderviser på badmintonlinjen og i fredagsfag. Han er startet op i skoleåret 2019/2020, men han føler sig allerede som en del af lærerstaben. Han er 30 år gammel og bor på Århus Ø med sin kæreste Ida og deres fem måneder gamle søn Carl. Kristian er en garvet badmintonspiller, der kender spillets regler ud og ind, men fra dette skoleår betræder han også klasselokalernes gulve som underviser i fredagsfag. Og hvordan kom han så dertil?
Drengene fra Rønde Efterskole vinder Østjysk Mesterskab

I lørdags var fodboldlinjen på tur til Grenå, hvor det stod på Østjysk Mesterskab for efterskoler. For linjens næstbedste var det en dag, der stod på masse smil, grin og hygge, dog var resultaterne ikke helt som ønsket. Men det var nogle glade drenge, der efter deres kampe kunne følge 1.holdet.
Kreativt Design på Rønde Efterskole

Om den kreative proces, gangster slangen og hyggen på Kreativt design

Vi har været en tur forbi linjefaget Kreativt design, hvor pigerne fortalte om og viste deres flotte designs frem. Når man kommer ind i lokalet, bliver man omhyllet af hygge og god stemning. Nogle af eleverne sidder i en gammel sofa, der lyser op de steder, hvor nogen har lavet lapper af strik. Andre sidder omkring, det store bord, hvor koncentrationen er høj, mens der alligevel bliver snakket med sidemanden.

Det er hverdagen der knytter os sammen

Hjemvendt fra linjefagstur og weekend møder vi Maj, der er ny lærer og underviser i matematik, dansk, BodyCross Fitness for piger og forskellige valgfag. Hun er nyuddannet lærer og er startet på Rønde Efterskole efter sommerferien. Vi har taget en snak med hende om, hvorfor hun ville arbejde på en efterskole og hvad det er, efterskolen kan.
Helene Hykkelbjerg

“Det er svært at være en anden end sig selv”

Det er sådan at Helene, der er ny lærer på Rønde Efterskole lægger ud, når vi spørger ind til nogle af de positive egenskaber ved efterskolelivet. Helene, der underviser i dansk, naturfag og forskellige idrætsfag, interesserer sig især blandt andet for relationer mellem eleverne. Efterskolen er nemlig med til at eleverne opbygger relationer på rekordtid.
Marian Sand Nielsen

Rummelighed smitter

Et nyt skoleår er startet, og her møder vi også et nyt ansigt i Marian, der er startet som underviser i matematik, tysk, kreaværksted og fredagsfag. Som nyuddannet lærer har hun målrettet søgt mod efterskoleverdenen, da hun mener, at den blandt andet indeholder et overskud til nye lærere, som man ikke nødvendigvis finder i folkeskolen. Et overskud, der skaber god grobund for en underviser som Marian, der gerne vil give eleverne en masse færdigheder med på vejen.

Lip Dup

Hele elevholdet brugte en stor del af onsdagen på at lave en Lip Dub. Kort fortalt en masse mennesker, her vores skønne elever, der på festligste vis laver en rundvisning på skolen. Der er blevet gravet dybt i den store udklædningskasse, så rundturen kunne blive så festlig som muligt. Eleverne havde medbragt alt lige fra nøgendragter til stjernebriller - og det blev festligt:
Efterskolernes Dag

Awardshow