Og vinderen af Østjysk Mesterskaber er…

Et af højdepunkterne i løbet af fodboldlinjens skoleår er Østjysk Mesterskaber for efterskoler. I efterårets kvalifikation formåede vi at kvalificerer 3 hold til finalestævnet, som blev spillet onsdag d. 18. april. Derfor var det en busfuld af forventningsstemte fodboldspillere, der tidligt på dagen kørte mod Grenå idrætsanlæg.

Det blev til en begivenhedsrig dag. I en tæt pulje, hvor kun 1.pladsen gik videre måtte drenge 2 se sig slået i kampen om finalerunden.

For drenge 1 startede turneringen med 2 overbevisende sejre i gruppespillet, hvilket sikret en førsteplads i puljen og en plads i semifinalen. Denne kamp blev dog knap så flot at se på, og det endte i en nervepirrende straffesparksfinale. Her blev der sparket en række imponerende straffespark og derfor måtte holdets målmand, Ebbe, til sidst redde et straffespark, som dermed sikrede finalepladsen.

I finalen ventede Vivild og det blev om muligt en endnu mere nervepirrende. Det var to trætte hold, som stod godt og lod ikke hinanden komme til mange chancer. Men da kampen gik ind i de afsluttende minutter tabte vi bolden i forsvaret og gav Vivild en friløber, men vores ene midterforsvar ofrede sig i en takling og måtte indkassere et rødt kort. Dermed var vi reduceret til 10 mænd og det så lige pludseligt meget sort ud, indtil vi fik langt en stikning i dybden, hvor Anders Ager headede bolden forbi målmanden og blev fældet – dommerens fløjte forblev travs og vi måtte nøjes med et hjørnespark. Bolden blev sparket flot ind imod forreste stolpe, hvor Andreas Jessen fik headede den videre til bagerste stolpe, her steg Anders Ager til vejrs i kamp mod flere modstandere og stangede bolden i målmaskerne til kæmpe jubel. Dermed stod der 1-0 med få minutter tilbage og da dommeren kort efter fløjtede kampen af, kunne jublen bryde løs.

Det var på alle mulige måder en spændende og fantastisk dag!