Opdatering torsdag den 31.01.19

Vi er vendt tilbage til hverdagen.

Kære alle I derude, som har fulgt os, skrevet til os eller på anden måde udtrykt jeres opbakning.

Nu er der gået 6 dage, siden der var brand i taget på den gamle hovedbygning fredag aften.

Vi er på alle måder vendt tilbage til hverdagen. Forsikringsmægler, skadeservice, Syddjurs Kommune, politi, beredskab, ja alle vore samarbejdspartnere har straks trukket i arbejdstøjet og gjort en kæmpe indsats hen over weekenden, og nu er alle efterskoleeleverne også tilbage.

Indkvarteringen bliver anderledes end før for de berørte elever, men vi er sikre på, at vi har et grundlag for fortsat at drive en god skole med 95 højskoleelever og 162 efterskoleelever, når de endelige pavilloner står klar i næste uge.

Vi kommer til at inddrage nogle af vore P-pladser, hvilket betyder, at vi er i gang med at finde løsninger for parkering i forbindelse med skolens område. Der kan i en periode blive øget tryk på parkering omkring Rønde Bibliotek, Rønde Gymnasium og Rønde Privatskole, mens vi arbejder på løsninger. Og der bliver øget belastning på vejene omkring skolen, mens vi reetablerer.

Vi har mødt overvældende opbakning og hjælpsomhed i lokalsamfundet, fra forældre, nuværende og tidligere elever, tidligere ansatte, venner af skolen fra nær og fjern. Vi har ikke kunnet takke hver enkelt, men I skal vide, at vi takker af hjertet for jeres støtte. Den har været med til at give alle os, der arbejder her på Rønde Højskole og Efterskole, kraft og styrke til at klare os igennem de seneste dage.

Arbejdet med taksering, erstatning og drøftelserne om planer for genopbygning er allerede ved at blive lagt i tids- og handleplaner, så vi med medarbejdere, ledelse og bestyrelse kan begynde at tage afsæt til, hvordan reetableringen af elevværelser og administration kan udmøntes.

Men først og fremmest er vi gang med hverdagen. Det betyder, at vi nu vælger at stoppe med de daglige opdateringer efter branden, og vi vil koncentrere os om at drive god højskole og efterskole her i Rønde. Dermed forventer vi, at de næste opdateringer på hjemmeside og fb kommer til at handle om skole, og hvad vi finder på her i vore to skoler, Rønde Højskole og Rønde Efterskole.

Tak fordi I har fulgt med.

Mange hilsner

Alle på Rønde Højskole og Efterskole
Gorm Skovsgaard og Birthe Diederich, Rønde Efterskole
Birgit Fuglsbjerg, Rønde Højskole