Kort om Anne

Navn: Anne Sofie Madsen

Bopæl: Aarhus

Født: 1994 

Underviser i: Dansk, Bodycross, fredagsfag og Fitness 

Ansat siden: August 2020 

Interesser: Rytmegymnastik, yoga, løb

Uddannet: Læreruddannelsen i Århus i 2019 (har haft et år i folkeskolen)

Når man betyder noget for andre, giver det hele mening

På Rønde Efterskole arbejdes der benhårdt på at skabe fortrolighed og knytte tætte bånd mellem lærere og elever. Dermed kommer de helt naturligt til at have stor betydning for hinanden. Vores nye lærer på BodyCross Fitness, Anne Sofie Madsen, ser det som et stort privilegium, at få lov til at være en del af et efterskoleliv, hvor lærere og elever er vigtige brikker i hinandens liv.

Anne Sofie Madsen

Vigtige brikker i et stort puslespil

Det bliver helt filosofisk, når man taler med Anne om den betydning, hun håber, et efterskoleophold får for hendes elever: “Jeg tror på, at når eleverne føler, at de er en vigtig brik i det her kæmpe puslespil, så vil de mærke, at det hele giver mening.” Anne er nemlig ikke i tvivl om, at et godt og tæt forhold til eleverne er helt essentielle for, at hun kan bidrage til, at eleverne får den bedst mulige oplevelse med hjem fra efterskolen. “Jeg lægger rigtig stor vægt på at skabe gode relationer. Hvis man har en god relation og kender eleverne, så bliver alt bare tusind gange lettere – både i den boglige undervisning, til BodyCross og i dagligdagen.”

Plads til alle

Derfor synes Anne også, at Rønde Efterskoles brede fokus er en stor styrke. Her er alle elever, uanset interesse eller linjefag, nemlig en vigtig brik på efterskolen: “På Rønde Efterskole er det et kæmpe plus, at linjerne er så forskellige. Her er både idræt, Global Iværksætter og de kreative fag, og det giver en god blanding af elever, der kommer her – Det synes jeg helt klart kan noget.

Bevægelsesglæde

Til hverdag kan man ofte finde Anne i træningslokalet eller i naturen omkring skolen. Anne er nemlig linjefagslærer på BodyCross Fitness – for piger. Her er omdrejningspunktet også fællesskab på tværs af forskellige udgangspunkter: “Nogle er gymnaster, andre har gået til fodbold og nogle er til friluftsliv. Det er alle mulige forskellige idrætsgrene, der bliver samlet her. Vi har alle det tilfælles, at vi vil i god form, bevæge os sammen og have det sjovt. 

Pigernes frirum

Derudover mener Anne, at BodyCross Fitness giver pigerne et unikt rum, hvor de kan dyrke deres fælles interesse, uden ydre omstændigheder påvirker dem: Det er mega fedt, at BodyCross kun er for piger. Jeg tror, det gør, at pigerne er mere åbne og tør være 100% sig selv. Her er ikke nogle bestemte fitnesstyper, de skal leve op til. Her er der fokus på at bruge sin egen kropsvægt, og der er også plads til den lidt mere “girly fitness”, hvor vi godt kan putte noget dans ind. På vores linjefagstur har vi fx lige danset dance hall. Det er fedt, at der er sådan nogle muligheder, hvor vi kan dyrke veninderelationerne gennem bevægelse.

Annes begejstring for bevægelse er smittende, og hun håber, pigerne oplever, at bevægelse har mange facetter: Jeg har en helt enorm bevægelsesglæde, som jeg elsker at få lov til at give videre til eleverne. Det vigtigste for mig er, at de opdager glæden ved bevægelse. At det ikke behøver være en specifik sportsgren, før man kan bevæge sig sammen i flok.

Værdifuldt kollegaskab   

Annes ønske om, at give sin bevægelsesglæde videre er hjulpet godt på vej af, hendes makkerskab med den anden linjefagslærer på Bodycross, Helene: “Vi brænder begge to for det samme. Vi synes begge to, at bevægelse er det fedeste i verden, og det er mega vigtigt at give videre til pigerne. Så at dele faget med én, som jeg deler værdier med, er jo guld værd. Jeg tror også, vores gode relation smitter af på pigerne.”

Unikt skolemiljø

Generelt, synes Anne, at det tætte samarbejde mellem lærerne på Rønde Efterskole, er med til at understøtte et skolemiljø, som er noget helt særligt: Vi lærere ser jo hinanden, når vi har aftenvagter, hvor der er plads til, at vi taler om alt muligt andet end selve arbejdet. Anne uddyber: “Vi ser også hinandens relationer til eleverne, for de er med i samtalen rundt om bordet om aftenen på lærerværelset. Derfor vi ved, hvor hinanden står, hvilken tilgang vi har til eleverne, og hvordan vi kan supplere hinanden bedst muligt. 

Selvom Anne er nyansat på Rønde Efterskole, har hun allerede slået de første solide rødder i skolens fællesskab – Og med det udgangspunkt har hun de bedste forudsætninger for at give eleverne oplevelsen af, at de er også nødvendige brikker i fællesskabet.

Kort om Emma

Navn: Anne Sofie Madsen

Bopæl: Aarhus

Født: 1994 (25 år) 

Underviser i: Dansk, Bodycross, fredagsfag og fitness 

Ansat siden: August 2020

Interesser: Rytmegymnastik, yoga, løb

Uddannet: Læreruddannelsen i Århus i 2019 (har haft et år i folkeskolen).