Kreativt design

Er du vild med at få kreative ideer og skabe med hænderne? OG vil du gerne lære nye teknikker og metoder til kunsthåndværk?

Gallakjoler, tasker, smykker, småmøbler, kurve, tæpper, accessories, porcelæn, stoftryk, læderarbejde. Du og dine kammerater har mange muligheder for at få noget fra hånden på linjefaget Kreativt Design.

I Kreativt Design har vi det sjovt og hyggeligt, mens vi øver os og bliver bedre at få kreative ideer og omsætter dem til konkrete produkter med spændende former, lækre farver og praktisk anvendelse.

Crafting – at skabe smukke ting med hånden

Mennesker har i tusindvis af år skabt smukke brugsgenstande. Og gennem tiden er metoderne og teknikkerne blevet udviklet og fornyet hele tiden. På Kreativt Design giver vi de ældgamle traditioner et innovativt twist og sætter vores eget præg på alt, hvad vi laver. Vi udfordrer klassiske teknikker og bringer dem i spil i nye sammenhænge. På den måde får du mulighed for at prøve kræfter med:

Syning, strik, hækling, broderi, sampling, stoftryk, læderarbejde, træarbejde, redesign og porcelænsmaling

På Kreativt Design kan du opleve at:

• Blive udfordret på dit eget niveau, og dermed forbedre dine færdigheder indenfor håndarbejde og håndværk
  • Et godt sammenhold, kammeratskab og samarbejde giver grobund for både personlig udvikling og flotte resultater.
  • Få kendskab til og kunne mestre mange forskellige kreative teknikker og metoder.
  • Styrke din tålmodighed, selvtillid og akkuratesse og derved skabe flotte produkter du kan være stolt af.

Design med sjæl og øje for fremtiden

I Kreativt Design vil du også møde emner som bæredygtighed og genbrug. Vi arbejder med at skabe noget nyt, smukt og brugbart ud af noget gammelt, der måske er på grænsen til at ryge ud. Det er godt for kloden – og så kan ting med sjæl bare noget helt andet end noget, der er funklende nyt.

En kreativ proces

I Kreativt Design deler vi undervisningen op i en række forløb, hvor du sammen med kammeraterne fordyber dig i forskellige temaer og produktioner. Vi deler forløbene op i tre faser:

#Fase 1 – Design

I designfasen kan vi både arbejde individuelt eller i grupper. Her søger vi inspiration til det vi vil skabe. Du kommer til lave skitser, og så skal vi snakke om forskellige materialer. Det er også i designfasen, du får den teoretiske indføring i et håndværk.

#Fase 2 – Produktion

Nu bliver dit produkt til virkelighed. Dine skitser fra designfasen omarbejdes måske til skabeloner, og som arbejdet skrider frem, forbedrer du dit materialekendskab og forfiner din teknik. I produktionsfasen opøver du teknikker, træner din finish og udvikler væsentlige personlige færdigheder som tålmodighed, selvtillid og akkuratesse.

#Fase 3 – Præsentation og evaluering

Når du har lagt sidste hånd på produktet, er det tid at vise det frem for andre. Det kan være ved et modeshow for skolens øvrige elever, en udstilling for forældre eller en fernisering udenfor skolen. Det er også i fase tre, vi sammen evaluerer og samler op på, hvad vi har lært i forløbet. Hvad gik godt? Hvad vil jeg gøre anderledes næste gang? Hvilke nye teknikker mestrer jeg nu? Hvad vil jeg gerne blive bedre til?

Få 6 timers undervisning om ugen

Virksomheds-
besøg og udflugter til kunst- og designudstillinger.

Undervisning i Design, Mønster, Maskinsyning og meget mere.

Afprøv nye og traditionelle håndværk

Lisbeth Vayland

“Jeg har altid arbejdet kreativt – og jeg er vildt optaget af at finde nye måder at bruge gamle teknikker på. Hvorfor skal broderi være noget der foregår med tyndt garn på stramaj – når det kan foregå med læderstrimler på rio-net eller gamle blonder på en tennisketcher?

Jeg vil gerne inspirere eleverne til at udfordre sig selv – til at se et væld af muligheder og mestre nye teknikker. Jeg synes faktisk også det er spændende når de bliver frustrerede og kæmper – fordi jeg véd, at det er dét der sker, lige inden noget lykkes. Jeg synes det er fedt, når en elev siger: “Wauw – jeg vidste slet ikke at jeg var go til det her!” og det er SÅ vigtigt for mig at de kommer herfra med ting, de selv har produceret, og som de kan være stolte af og glade for.

Stemningen på Kreativt Design er noget helt særligt – når alle sidder og nørkler kan store tanker fødes og nye kompetencer udvikles.”

Lisbeth Vayland Underviser på Kreativt Design

Følg os på Instagram

Drengene på dansegulvet #re1718 #røndeefterskole
Mere galla - det er fedt! #galla #efterskolelivet #re1718 #røndeefterskole