Kreativt design

Elsker du at udfolde dig kreativt?

Brug din 9. eller 10. klasse på linjefaget Kreativt design. På linjen arbejder vi med en bred vifte af kreative udtryk og teknikker. Nogle teknikker har ældgamle håndværkstraditioner i bagagen, men her på linjen giver vi dem et innovativt twist og sætter vores eget præg på alt, hvad vi laver. Vi udfordrer klassiske teknikker og bringer dem i spil i nye sammenhænge.

• 6 timers Kreativt design om ugen, hvor du kan udfolde dine kreative evner.
  • Undervisning i Design, Mønstertilretning, Maskinsyning, Strikning, Billedoverføring, Materialelære og meget mere.
  • Virksomhedsbesøg og udflugter til kunst- og designudstillinger.

Vi kommer hele vejen rundt om en design-proces: først den gode idé, så udvikling af skitser og evt. mønstre, afprøvning af teknikker, justering af design undervejs og til sidst evaluering af processen og produktet, samt fremvisning – nogle gange bare for linjen, andre gange for hele skolen.

Alle kan være med

Du kan sagtens deltage på linjen, selvom du ikke føler dig helt tryg med et sæt strikkepinde eller en porcelænstusch mellem fingrene, eller ikke rigtig kan huske hvordan det nu liiiige var en symaskine skulle betjenes, for der vil altid være grundig introduktion til materialer og teknikker.

Det vigtigste du skal tage med dig på linjen er tålmodighed, nysgerrighed og gode idéer. Linjens indhold formes nemlig også efter holdets ønsker – så kom og gør Kreativt Design til en fed linje!

Kreative teknikker

Blandt de forskellige teknikker og udtryk vi kommer omkring vil være: syning (det kan være i mange sværhedsgrader, fx. enkle tasker, tørklæder, patchwork, tøj – ja måske endda en gallakjole), strikning og hækling, streetart med stof, garn, perler og kridt, porcelænsmaling, fx. a la Bjørn Wiinblad og Royal Copenhagen, papirklip og foldning, fletning, knytning og vævning, broderi på nye måder og med anderledes materialer, re-design af tøj og meget andet, punge og smykker i læder og skind, tryk og print på forskellige måder samt rigtig meget andet kan komme på tale, kun fantasien sætter grænsen. Vi henter inspiration hos bloggere, selvstændige designere samt på Instagram og Pinterest, hvor vi også i årets løb skal „udstille” vores projekter.

En del af tiden skal vi også ud af huset på relevante besøg på virksomheder, muséer og uddannelser med en kreativ profil.

Praktisk info

6 ugentlige timer. Hvis du ønsker flere timer med kreativt arbejde, har du også mulighed for at vælge valgfagene billedkunst eller smykkeværksted.

Få 6 timers undervisning om ugen

Virksomhedsbesøg og udflugter til kunst- og designudstillinger.

Undervisning i Design, Mønster, Maskinsyning og meget mere.

Afprøv nye og traditionelle håndværk