Kreativt Design

Er du vild med at få kreative ideer og skabe med hænderne? OG vil du gerne lære nye teknikker og metoder til kunsthåndværk?

Gallakjoler, tasker, smykker, småmøbler, kurve, tæpper, accessories, porcelæn, stoftryk, læderarbejde. Du og dine kammerater har mange muligheder for at få noget fra hånden på linjefaget Kreativt Design.

I Kreativt Design har vi det sjovt og hyggeligt, mens vi øver os og bliver bedre at få kreative ideer og omsætter dem til konkrete produkter med spændende former, lækre farver og praktisk anvendelse.

Crafting – at skabe smukke ting med hånden

Mennesker har i tusindvis af år skabt smukke brugsgenstande. Og gennem tiden er metoderne og teknikkerne blevet udviklet og fornyet hele tiden. På Kreativt Design giver vi de ældgamle traditioner et innovativt twist og sætter vores eget præg på alt, hvad vi laver. Vi udfordrer klassiske teknikker og bringer dem i spil i nye sammenhænge. På den måde får du mulighed for at prøve kræfter med:

Syning, strik, hækling, broderi, sampling, stoftryk, læderarbejde, træarbejde, redesign og porcelænsmaling

På Kreativt Design kan du opleve at:

  • Blive udfordret på dit eget niveau, og dermed forbedre dine færdigheder indenfor håndarbejde og håndværk
  • Et godt sammenhold, kammeratskab og samarbejde giver grobund for både personlig udvikling og flotte resultater.
  • Få kendskab til og kunne mestre mange forskellige kreative teknikker og metoder.
  • Styrke din tålmodighed, selvtillid og akkuratesse og derved skabe flotte produkter du kan være stolt af.

Design med sjæl og øje for fremtiden

I Kreativt Design vil du også møde emner som bæredygtighed og genbrug. Vi arbejder med at skabe noget nyt, smukt og brugbart ud af noget gammelt, der måske er på grænsen til at ryge ud. Det er godt for kloden – og så kan ting med sjæl bare noget helt andet end noget, der er funklende nyt.

En kreativ proces

I Kreativt Design deler vi undervisningen op i en række forløb, hvor du sammen med kammeraterne fordyber dig i forskellige temaer og produktioner. Vi deler forløbene op i tre faser:

#Fase 1 – Design

I designfasen kan vi både arbejde individuelt eller i grupper. Her søger vi inspiration til det vi vil skabe. Du kommer til lave skitser, og så skal vi snakke om forskellige materialer. Det er også i designfasen, du får den teoretiske indføring i et håndværk.

#Fase 2 – Produktion

Nu bliver dit produkt til virkelighed. Dine skitser fra designfasen omarbejdes måske til skabeloner, og som arbejdet skrider frem, forbedrer du dit materialekendskab og forfiner din teknik. I produktionsfasen opøver du teknikker, træner din finish og udvikler væsentlige personlige færdigheder som tålmodighed, selvtillid og akkuratesse.

#Fase 3 – Præsentation og evaluering

Når du har lagt sidste hånd på produktet, er det tid at vise det frem for andre. Det kan være ved et modeshow for skolens øvrige elever, en udstilling for forældre eller en fernisering udenfor skolen. Det er også i fase tre, vi sammen evaluerer og samler op på, hvad vi har lært i forløbet. Hvad gik godt? Hvad vil jeg gøre anderledes næste gang? Hvilke nye teknikker mestrer jeg nu? Hvad vil jeg gerne blive bedre til?

Få 5 timers undervisning om ugen

Virksomheds-
besøg og udflugter til kunst- og designudstillinger.

Undervisning i Design, Mønster, Maskinsyning og meget mere.

Afprøv nye og traditionelle håndværk

Undervisere på Kreativt Design

Jeg elsker at nørkle og arbejde med mine hænder – men jeg elsker endnu mere at gøre det sammen med elever! Dét fællesskab, der opstår, når mennesker mødes om og fordyber sig i kreative processer er helt unik!

Jeg vil gerne gå forrest og vise eleverne, at fejl og omveje helt naturligt følger med, når man kaster sig ud i nye ting – de færreste er dygtige til noget uden at have øvet sig lidt først. Jeg betragter ikke mig selv som verdensmester inden for nogen kreative discipliner, men jeg tør afprøve, fejle, mislykkes, kravle op på hesten igen, gøre nye forsøg, ændre retning – og det er mit store håb, at eleverne på Kreativt Design også finder ud af, at det slet ikke er så farligt at gøre noget “forkert” – man kan bare gøre det om igen; pille syningen op, strikke baglæns, male over. Kort sagt: gøre et nyt forsøg, for vi er allerede blevet klogere på os selv og dét, vi arbejder med..

Mine helt store interesser er strik, redesign, keramik, hækling, tryk af forskellig slags, broderi, syning, læderarbejde, glaskunst og meget mere!

“Jeg brænder for tegning, maling, keramik, strik/hækling, smykkedesign og upcycling. På Kreativt Design bevæger jeg mig særligt inden for billedkunst. Det er nemlig altid en lærerig og spændende proces at præsentere elever for kunstens nyere teknikker. Både indenfor billedkunst og håndarbejde vil jeg gerne udfordre eleverne og støtte dem, så de oplever en kreativ proces præget af både succes og fejl. Vi bestræber os ikke på at være perfekte, men netop hylde, at vi bidrager med forskellige udtryk og idéer. På linjefaget Kreativt Design fokuserer vi generelt på processen snarere end produktet: Hvad lærer vi om os selv og andre undervejs i vejen mod et produkt? Derfor vil vi ofte gøre de kreative processer sociale, hvor vi løbende giver hinanden feedback og inputs, både mellem eleverne og lærer-elev. Vi låser os ikke fast omkring vores individuelle produkt, men får opbygget et stærkt fællesskab omkring det kreative. Jeg håber, vi ses på Kreativt Design!”